Salvatorkerk Salvatorkerk

Salvatorkerk Veenendaal

Adriaen van Ostadelaan 54, 3904 TL Veenendaal


Deelraad Catechese

Doopvoorbereidingsgroep
Geloven nu
KathoKids
Kindercrèche
Kindernevendienstgroep
Voorbereidingsgroep 1e Communie
Voorbereidingsgroep Vormsel

Mensen hebben hun verhalen over belevenissen, ervaringen, gevoelens, gedachten en emoties. Waar halen gelovige mensen hun inspiratie en energie vandaan? Vroeger gaven de catechismus en het godsdienstonderricht antwoord op vele vragen.
De catechese van nu wil handen en voeten geven aan dat veelomvattende begrip 'geloof'.

Bij de voorbereiding op diverse sacramenten neemt de catechese een belangrijke plaats in.
Met doopouders wordt gesproken over de waarde van de doop, over geloofsopvoeding, over hun eigen gelovig zijn. Ook bij de voorbereiding op de eerste H. Communie en het H. Vormsel wordt over Jezus Christus, kerk en geloof uitgebreid gesproken samen met de kinderen, maar ook tijdens ouderavonden met de ouders.
Mensen die een kerkelijke huwelijksinzegening wensen worden uitgenodigd voor enige huwelijksgesprekken waarbij ook met elkaar gesproken wordt over de betekenis van dit bijzondere sacrament en de eigen geloofsbeleving van het bruidspaar. Daarnaast komen in de vele werkgroepen, die onze parochie kent, de catechese en de verkondiging regelmatig ter sprake en uiteraard ook in de liturgievieringen. Specifieke catechetische activiteiten zijn de liturgische gespreksgroep onder leiding van de pastor, de catechetische lezingen en avonden, en de oecumenische gesprekskring, opgezet vanuit de Raad van Kerken.


Onder de deelraad catechese vallen:
· Geloofsopvoeding
· Eerste Communie
· Vormsel
· Doopvoorbereiding
· Kindernevendienst
· Crèche



 

Keer terug